INFAQ SEDEKAH KECEMASAN BANJIR PANTAI TIMUR

Tuan,Puan yang dirahmati Allah. Kiranya sudi  infaq,sedekah sedikit untuk Tabung Bantuan Banjir Pantai Timur & Malaysia.
Pilih jumlah di bawah atau Klik untuk Jumlah lain di sini

RM10
RM20
RM30
RM50
RM100

Pantai Timur Menangis..Banjir sudah melanda Malaysia,khasnya di negeri-negeri Pantai Timur, kelantan,terengganu,pahang, johor,perak.

 

BANJIR DI KELANTAN& TERENGGANU

 

RUMAH TENGGELAM, BANYAK BARANG DAN KENDERAAN ROSAK, TOTAL LOST!

 

 

 

Marilah bersama hulurkan sumbangan infaq sedekah ikhlas “Lillahi Ta’ala” untuk ringankan saudara kita yang terkesan akibat banjir ini.

 

 

surah al baqarah ayat 2_261 sedekah infak infaq wakaf

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)

 

Infaq Sedekah:

Rasulullah SAW bersabda: “Bersegeralah bersedekah sebab bala bencana tidak pernah mampu mendahului sedekah. Belilah semua kesulitanmu dengan sedekah. Ubatilah penyakitmu dengan sedekah. Sedekah itu sesuatu yang ajaib. Sedekah menolak 70 macam bala dan bencana dan yang paling ringan ialah penyakit kusta dan sopak.” (Riwayat al-Baihaqi dan al-Tabarani)

Fadhilat Sedekah, infaq dan wakaf dunia dan akhirat

– Akan Sentiasa Dilindungi Allah Dunia & Akhirat
– Sedekah infak dapat hindari musibah/kesusahan
– Allah Akan Murahkan Rezeki & Harta Tidak Berkurang malah makin melimpah kepada mereka yang berinfaq seikhlas hati dengan nama Allah.
– Selamat dari Api Neraka & Azab Kubur
– Infaq Sedekah Ubati Penyakit
– Akan Masuk Syurga Melalui Pintu Sedekah
– Manfaat Amal jariah akan mengalir selamanya
– Pahala infaq sedekah & wakaf si anak / ada pertalian darah akan sampai kepada ibu-bapa di alam barzakh

Ubati Penyakit & Hindari Keburukan & Bala Dengan Infaq Sedekah

دَاوَوْا مَرْضَاكُمْ بِالصَّدَقَةِ، وَحَصِّنُوْا أَمْوَالَكُمْ بِالزَّكَاةِ فَإِنَّهَا تَدْفَعُ عَنْكُمُ الأَعْرَاضِ وَاْلأَمْرَاضِ

Ertinya: “Sembuhkanlah orang-orang yang sakit di antara kamu dengan bersedekah, dan bentengilah hartamu dengan (mengeluarkan) zakat, kerana sesungguhnya hal itu akan mencegah berbagai keburukan dan penyakit.” – Hadith Nabi S.A.W

Selawat Ke Atas Nabi Junjungan Nabi Muhammad S.A.W

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

 

SUMBANGAN JUGA BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN BANK KAMI  ONLINE TRANSFER/CDM

Pertubuhan Amal Kebajikan, Pendidikan dan Kemajuan Insan Kota Bharu - wakaf sedekah infak infaq derma

BANK: BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD

NOMBOR AKAUN: 03036010170932

NAMA AKAUN: PERTUBUHAN AMAL KEBAJIKAN,PENDIDIKAN DAN KEMAJUAN INSAN KOTA BHARU

Whatsapp : +60165326086

 

sijil-ros---Pertubuhan-Amal-Kebajikan,-Pendidikan-dan-Kemajuan-Insan-Kota-Bharu

Pertubuhan Amal Kebajikan,Pendidikan Dan Kemajuan Insan Kota Bharu *(PPM-007-03-06102021) adalah sebuah ngo yang sah berdaftar di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia. Aktiviti utama kami adalah menjalankan kerja-kerja berkaitan kebajikan masyarakat/ umat islam,pendidikan dan kemajuan insan.

– TABUNG KECEMASAN BANTUAN BANJIR – berita banjir di malaysia – BANJIR PANTAI TIMUR

Jumlah Infaq :

https://toyyibpay.com/INFAQ-KECEMASAN-BANJIR

 

 

– INFAQ INFAK SEDEKAH KECEMASAN BANTU MANGSA BANJIR – TABUNG DERMA BANJIR ONLINE – AMAL KEBAJIKAN – SALURAN DERMA MANGSA BANJIR – TABUNG DERMA BANTUAN BANJIR – BANJIR PANTAI TIMUR – BERITA BANJIR PANTAI TIMUR – BERITA BANJIR KELANTAN – BERITA BANJIR TERENGGANU  – BERITA BANJIR PAHANG – TABUNG BANTUAN BANJIR

 

#INFAQBANJIR #BANJIR #BERITABANJIR #BANJIRKELANTAN #BANJIRTERENGGANU #BANJIRPAHANG #BANJIRJOHOR #BANJIRPERAK #ASTROAWANI #BERITABANJIR #TABUNGBANJIR #DERMABANJIR #METMALAYSIA #YAYASAN #BANJIR #SEDEKAHBANJIR #PERTUBUHANAMALKEBAJIKAN #BERITABANJIRPANTAITIMUR #BANJIRKELANTAN #BANJIRTERENGGANU